Det Kongelige Teater – Operahuset

En meget særlig AV-installation, som Enstalls medarbejdere har leveret, er Operahuset i København.

Bygherre Mærsk havde på forhånd meddelt, at de ville bygge Operahuset på 4 år (normalt tager et projekt af den størrelsesorden 7 år), så den udmelding lagde et væsentligt tungere pres på os som leverandører end normalt.

Mærsk har massiv erfaring med og er gode til at bygge skibe. Projektledelsen på Operahuset kørte på samme måde, og det må man sige var ganske effektivt. Vi fik ikke ro et øjeblik, hver morgen var der et opkald fra byggeledelsen om, hvorvidt evt. udeståender var løst.

Vi trak rigtig mange kilometer kabel og har installeret over 400 større og mindre Wall bokse rundt i hele huset. Vi var derfor hele tiden afhængige af, at de andre entrepriser var færdige med deres del, før vi kunne komme til. Hele den periode husker vi som meget travl.

Selv med et gedigent pres på skuldrene fik vi etableret en meget driftsikker installation, som den dag i dag ca. 10 år efter vores aflevering stadigvæk er i drift dagligt. Rettidig omhu var noget vi også fik ind under huden ved at være med på dette projekt.