Enstall sikrer lys, lyd og billeder i BLOX

Med Den Sorte Diamant som nabo og en attraktiv placering midt i Københavns Inderhavn er der store forventninger til hovedstadens nye kulturhus, BLOX.

”Meget mere end et hus”

Den store bygning, der kommer til at ligge på strækningen mellem Langebro og Det Kongelige Bibliotek, skal ikke bare huse Dansk Arkitektur Center – visionen er, at den vil fungere som et nyt mødested for byens borgere og besøgende.

BLOX er tegnet af den anerkendte hollandske arkitekt Rem Koolhaas, og formålet med huset er blandt andet at binde byen og havnen tættere sammen og skabe nye forbindelser i København. Således kan du både gå på café, bruge det nye byrum, boltre dig på nye legepladser, se udstillinger og høre mere om arkitektur, byggeri og design, når huset indvies til næste år.

Skiftende udstillinger

BLOX får to store udstillingssale, og Enstall har i samarbejde med Atendi løst opgaven at sikre lys, billed- og streaming-muligheder i dem begge.

”Fordi der er tale om udstillingslokaler, er det ekstra vigtigt, at elektronikken garanterer god fleksibilitet, så rummet hele tiden kan laves om og tilpasses alle former for udstillinger.” siger Morten Løkken, Enstalls direktør for Audio/Video.

Over 100 bokse

Projektet er stort og komplekst; for eksempel er der monteret over 100 bokse med udtag til strøm fordelt på de to udstillingslokaler. De mange udtag installeres i både gulv og loft, så man opnår den nødvendige fleksibilitet, der forener æstetik og praktik.

Designet og de tekniske løsninger har Enstall udtænkt i tæt samarbejde med Atendi og Dansk Arkitektur Center.

”Vi satte os ned sammen med Dansk Arkitektur Center og designede løsningerne. Derfor har vi både været med til at lave grundlaget for installationerne og hjulpet med projekteringen,” fortæller Morten Løkken.

Næste store tilløbsstykke ved havnen

Enstall har tidligere været involveret i nærliggende kulturinstitutioner som Operahuset, Det Kongelige Teater og ikke mindst Skuespilhuset, som vi også har leveret AV-infrastrukturen til. Vi er stolte af at have arbejdet på endnu et af de projekter, der udgør Københavns dynamiske havnefront.