Nye installationer danner rammen om en tryg hverdag

I A/B Refsnæsgaards ejendom på Nørrebro bor der mange mennesker. Her lever børnefamilier, ældre og studerende side om side, i hver deres lejlighed, fordelt på i alt syv opgange. Det er et dejligt sted at bo – og sådan skal det gerne fortsætte.

Når uheldet er ude

Andelsforeningen har netop gennemgået en større renovering, hvor Enstall har installeret en praktisk og moderne belysning i alle opgange samt en sikker brandløsning. De ny-installerede røgalarmer kører på batteri, så de også virker, hvis strømmen sætter ud. Derudover er alt lys i alle opgangene nu fordelt på to relæer, så der altid er noget lys, også hvis en sikring springer.

Smarte løsninger i smukke bygninger

At ny teknologi også hører hjemme i ældre ejendomme, er andelsforeningen et godt bevis på. Her er beboerne fri for at trykke på kontakten, når de har behov for lys i opgangen. I alle lamper er der nemlig installeret en detektor, som registrerer bevægelse og sender signaler videre til andre lamper. Det betyder, at når du går ud ad din dør på 2. sal, tænder lyset automatisk på både 1. og 3. sal og de nye løsninger er smukt skjult i de oprindelige installationsrør.

Arbejdet med lys og brandsikring af alle syv opgange tog ca. 10 dage. De nye installationer har gjort hverdagen lidt lettere for de mange beboere med indkøb, børn og andet under armen – og livet mere trygt om natten.